Aivan ensiksi… muista muuttaa oletussalasanat

Nettipuhelimet ovat suosittuja hakkeroinnin kohteita. Sen jälkeen kun murtautuja on päässyt selville puhelimen valmistajasta ja mallista, hän tietää jo puhelimen tehdasasetukset. Järjestelmävalvojan tunnuksella ja salasanalla pääsee hakkeroija jo kokeilemaan muita puhelinpalveluja ilman että uhri tietää kuka on oikeasti tihutöitä tehnyt. Puhelin on usein kiinni palvelussa josta voi soittaa maksullisia puheluita. Jos tällaisessa tilaneteessa hakkeri pääsee puhelinkoneella voi huolimattomuus käydä kalliiksi.

GXV3175 puhelimen käyttäjätiedot ovat hiukan oudossa paikassa. Niitä voi muuttaa vain avustavan tietokoneen välityksellä. Käynnistä hallintasivut navigoimalla selaimella puhelimen osoitteeseen.

Järjestelmävalvojan tunnus on ‘admin’ ja salasana ‘admin’. Käyttäjätunnus on ‘user’ ja salasana on ’123′. Molemmat salasanat on syytä vaihtaa vahvoiksi salasanoiksi, joissa on vähintään kymmenen merkkiä ja numeroa, jottei tiliä avata hakkaamalla väkisin salasanaa kunnes tulee osuma.

Saman välilehden ylimmällä rivillä on mahdollisuus poistaa Telnet-ohjausrajapinta. Telnetin käyttö on kätevää, mutta se on myös sitä hakkerille joka voi vielä kätevämmin hallinnoida puhelinlaitetta kun asetuksien vaihtaminen onnistuu koneellisesti.